vrijdag 11 oktober 2013

Gluten vrije kruidnoten

Het is weer tijd voor alle sinterklaas producten in de winkels.
En als je daar dan langs loopt en de kruidnoten ruikt, 
krijg je er zelf toch ook wel erg veel zin in.
Aangezien ik geen zin heb om flink veel geld uit te geven aan 1 handje glutenvrije kruidnoten
maak ik ze veel liever zelf! En dan heb je een flinke zak vol!


























Dit recept is voor 2 bakplaten vol met kruidnootjes.
Wat heb je nodig?

250 gram glutenvrije bloem, ik heb Schar mix C gebruikt.
100 gram room boter (margarine kan ook)
Let even op dat als je ongezouten boter neemt,
je zelf nog een snufje zout toe moet voegen aan het recept.
125 gram donker bruine basterd suiker.
1 thee lepel (3 gram) bakpoeder.
2 eetlepels (10 gram) speculaas koek kruiden.
1 zakje vanille suiker.
4 eetlepels melk
(Zonder melk, dan 200 gram bloem gebruiken).

Voor de makkelijkheid kan je alles even voor mixen met een mixer.
Hierna met de hand alles samen kneden tot een mooi glad stevig deeg.
Leg deze deeg bol in een stukje plastic folie voor minimaal 1 uur in de koelkast.
Draai vervolgens allemaal bolletjes van dit deeg en druk de bovenkant een heel klein beetje platter
op de bakplaat. Hou een klein beetje afstand tussen de bolletjes,
want ze gaan iets rijzen in de hoogte en in de breedte.

Bak ze vervolgens voor 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.

Als ze goed zijn afgekoeld doe ik ze allemaal bij elkaar in een diepvries zak (lekker stevig)
en hierin blijven ze wel tot een week lekker.

Veel bak plezier toegewenst!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten