zaterdag 19 oktober 2013

Super snelle amandel koekjes , gluten vrij

Mijn favoriete koekjes zijn koekjes gemaakt van amandel meel,
de smaak is super lekker, je kan er alle kanten mee op en ze zijn super snel klaar!

Chocolade amandel en gewone amandel koekjes
























Het recept is voor 2 bakplaten met koekjes.

Basis recept:

115 gram Amandelmeel
1 eetlepel rijst meel
130 gram witte basterd suiker
2 ei witten

Variatie topping toevoegingen:
Gewone amandel koekjes: Amandel schaafsel ter decoratie
Pinda amandel koekjes: zoveel als je wilt ongezouten pinda's

Variatie deeg toevoegingen:
kokos amandel koekjes: 30 gram kokos
Chocolade amandel koekje: 3 eetlepels cacao
Rozijnen amandel koekjes: zoveel als je wilt geweekte rozijnen

Doe alle ingrediƫnten voor het basis recept (+ variatie deeg toevoeging)
bij elkaar in een kom en mix het tot een deeg
met een mixer. Schep met een eetlepel steeds 1 eetlepel vol en schuif dit met een andere lepel
van de lepel af op het bakpapier, dit hoeft er totaal niet netjes uit te zien,
dit komt bij het bakken wel goed.
Doe nu als je dit wilt op elk koekje je topping.

Bak de koekjes vervolgens voor 10-15 min in een voorverwarmde oven op 180 graden,
ze zijn klaar als ze goud bruin zijn.

Eet smakelijk!

Kokos amandel koekjes

Rozijnen amandel koekjes

Gewone amandel en pinda amandel koekjes






Geen opmerkingen:

Een reactie posten